Деца чистят школа и градини

в. Позвънете от сряда 14.04.2010

Снимка Снимка Петко Момчилов
Деца от 4 детски градини засадиха цветя в двора на ОДЗ „Лястовичка” като по този начин дадоха старт на пролетното почистване, организирано от община Варна.
Възпитаници на училища и детски градини ще се включат активно в общоградското пролетно почистване. Кампанията, инициирана от община Варна, стартира официално вчера и ще продължи до 24 април. Работата на малчуганите ще се наблюдава от комисия, оглавена от директора на образователната дирекция в общината Радослав Тасков. Тя ще оценява качеството на извършената работа, както и вложеното творчество и оригиналност от страна на ученици, учители и родители. Основните критерии, от които ще се ръководят оценяващите, са активността, машабността и инициативността. Най-добре представилите се училища и детски градини ще бъдат наградени тази събота на входа на Морската градина, където ще се проведе и спектакъл с участието на Ути Бъчваров. В края на кампанията ще бъдат наградени и други училища, стопанисвали добре своите сгради, дворове и спортни площадки.

Детските градини приобщават най-малките жители на града чрез състезания и конкурси. В кампанията се включват и родители, баби и дядовци, като засаждат цветя или приготвят домашни сладки за малчуганите.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: