„Делфинчета“ спретнаха търг на картини

100 деца от ОДЗ „Делфинче“ нарисуваха 100 картини за участие в търг. 38 от произведенията, одобрени от комисия в учебното заведение, бяха поставени в рамки и предложени на ценители вчера на специално организирана разпродажба. Целта е да се съберат средства за изграждане със собствени сили на спортна площадка в градината с екоплочки и миниигрища за хандбал, баскетбол и други спортове на открито.
„Утвърждаваме здравословния начин на живот чрез движение, рационално хранене и занимания на открито. Това е втори търг, който провеждаме. На първия наддаването достигна до 500 лева за детско произведение. Мотото, което обединява усилията на учители, възпитатели, родители и дарители, е „Децата са цветята на Земята“. Всичко, което подготвяме за Деня на планетата Земя, е свързано с тази наша идея. Търгът е част от съвместната ни работа с родителите, с бизнеса, с районната администрация и общината“, каза за в. „Черно море“ Красимира Михайлова, директор на ОДЗ No3 „Делфинче“. Тя допълни, че басейнът, с който разполага едно от най-новите детски заведения във Варна, се използва ефективно.
Вчерашният търг предложи картини, сътворени по 3 теми – „Цветя и пеперуди“, „Детето и морето“ и „Сезони“. Най-силни са изявите на по-големите, участници в школата по изобразително изкуство, организирана в „Делфинче“. Търгът се проведе по всички правила, които изисква събитието. Картините първо бяха представени от децата, които дефилираха с тях. След това започна сериозно наддаване. Произведенията на малките художници са качени в сайта на ОДЗ „Делфинче“ и всеки, който проявява интерес, може да продължи инициативата за събиране на средства за детска спортна площадка.
Татина Младенова

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: