Събират пари за площадка с рисунки

Деца от ОДЗ „Делфинче“ показват свои рисунки. Те бяха предложени на благотворителен търг за набиране на средства за детска площадка.

 

Снимка Петко Момчилов

38 рисунки предложи на благотворителен търг вчера варненското ОДЗ „Делфинче”. Творбите са дело на възпитаници на детското заведение, участващи в школа по изобразително изкуство. Малчуганите са пресъздали вижданията си по три основни теми: цветята и пеперудите, детето и морето и годишните сезони, а работата по организирането на търга е започнала още в началото на годината. Той е посветен на Деня на Земята, който се отбелязва на 22 април, а мотото му е „Децата са цветята на Земята”.

Постъпленията от рисунките ще послужат за изграждане на миниспортна площадка към забавачницата. Искаме да направим площадка за минибаскетбол и минихандбал, каза директорката на „Делфинче” Красимира Михайлова. Освен това бъдещото съоръжение ще бъде с еко плочки, съдържащи силикон, които ще омекотяват удара при падане на малчуганите. От детските градини направили проучвания и установили, че за изграждането на площадката ще са необходими около 5000 лева.

Ще се събират средства и за допълнително залесяване района на градината, която в момента се радва на нищожно озеленяване. Имаме намерения да засадим дръвчета и цветя в двора, посочи Михайлова.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: